Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie? Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?




    
    
    Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?



Oplatí sa pred predajom domu investovať do jeho renovácie?

:

Pred predajom nehnuteľnosti je často na mieste otázka: Oplatí sa investovať čas a peniaze do jej renovácie? Niektoré úpravy môžu totiž potenciálnych kupcov odradiť, ak nesúhlasia s vaším štýlom. Preto je dôležité zvážiť, ktoré vylepšenia skutočne pridajú hodnotu a ktoré sú zbytočné. Prečítajte si môj článok a zistite, ako najlepšie pripraviť váš dom na predaj.

Kde investovať a kde ušetriť

Pokiaľ plánujete predať svoj dom, mali by ste starostlivo zvážiť, do ktorých oblastí investovať. Realitný agent vám môže poskytne cenné rady a nasmerovanie k efektívnym úpravám, ktoré zvýšia atraktivitu vášho domu na trhu. V tomto článku vám ponúkam niekoľko tipov, kam sa oplatí investovať a kde môžete radšej ušetriť.

Dôraz na funkčnosť nehnuteľnosti

Namiesto výmeny nábytku alebo dekorácií sa zamerajte na funkčné aspekty vášho domu. Investície do elektrických rozvodov, plynového potrubia, inštalatérskych prác či opravy strechy dokážu výrazne zvýšiť celkovú hodnotu nehnuteľnosti. Tieto základné prvky budúci majiteľ určite ocení, pretože nebude musieť riešiť veľké opravy po kúpe.

Menšie opravy s veľkým efektom

Ak nemáte dostatočný rozpočet na väčšie rekonštrukcie, môžete investovať do menších úprav, ktoré však tiež spravia svoje. Vymaľovanie miestností môže spraviť zázraky - nemusíte maľovať celé steny, stačia bodové opravy viditeľných miest. Podobne aj drobné opravy podláh môžu zlepšiť celkový dojem bez veľkých finančných nákladov.

Trhliny a štrukturálne problémy

Praskliny v stenách nie vždy znamenajú zásadný problém. Mnohé sú spôsobené tým, že stavba "pracuje" a potrebovala čas si sadnúť. Avšak ak máte pochybnosti o tom, či sú praskliny neškodné alebo je potrebná odborná intervencia kvôli statike, odporúčam konzultáciu so stavebným odborníkom.

Zvážte návratnosť investície

Každopádne platí jedno zlato pravidlo: Do renovácie nehnuteľnosti je pred predajom vhodné vložiť len toľko úsilia a peňazí, aby bola návratnosť istá. Investujte múdro do tých oblastí, ktoré budú mať najväčší dopad na hodnotu vašej nehnuteľnosti.

Ak sa so mnou budete chcieť o niečom poradiť, spojte sa so mnou prostredníctvom kontaktov na mojom webe.

Walter Breuer
Autor: Walter Breuer

Predávam v lokalitách Prievidza, Partizánske, Topoľčany a som v tom úspešný.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Aké povinnosti Vás čakajú po kúpe nehnuteľnosti?

spracovaním osobných údajov